CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Wednesday, 21 December 2011

Tentang Demam & Gigi

As salam.. hope sume sehat walafiat..

Citer kali ni pasal Isaac pulak.. Sian 2-3 ari ni demam panas..asik merengek je..nak tido pon susah.. dah dekat setahun umur Isaac tak penah lg dia demam teruk macam ni..kalo lepas cucuk pon, panas la sekejap 2-3 jam, tapi bila dah makan ubat.. Alhamdulillah.. kebah dah.. tapi kali ni nye demam, teruk sikit lah..sampaikan terpaksa bawa Isaac gi emergency unit HTAR ~sebab ni je lah yang bukak tengah mlm buta ni kan.. klinik pakar kanak-kanak memang tutup awal area sini..~

Sebab takut jadi perkara yang lebih teruk, kami bawak jugak Isaac ke hospital. Sampai sana, masuk bilik doktor..doktor ngan nurse baik punya tidoq.. yelah, 3 pagi mana ada orang sgt kan.. doktor kena masuk ubat ikut punggung dia.. Sian dia menangis lagi.. Hmm.. nak wat camne kan.. tengok je la..tapi balik tu masuk dalam kereta, tak berenti nangis..~Isaac terkejut agaknye~ Nangis punye nangis..sampai umah, letak atas katil terus tidoq.. Alhamdulillah.. dapat jugak dia berehat.. amik masa 2 hari jugak nak kebah demam Isaac kali ni.. nasib baik la aku tak bekerja.. boleh tengok & jaga dia sepenuh masa..=)

Apala mama Isaac ni, Isaac tengah nangis demam boleh lagi nak amik gambaq..hehe..

Nak kata sebab tumbuh gigi..before dia demam dah tumbuh dah gigi bawah dia.. Aikk?? Dah tumbuh baru demam ka?? Camtu pon boleh? Ntah la aku confuse.. or maybe skang ni musim ujan.. budak senang demam kot.. Ape-ape pon die dah sehat dari demam.. syukur sangat..
Tapi mase dia nak tumbuh gigi tu ada la dia merengek-rengek jugak eventho dia tak demam.. dia rasa tak selesa la kot kan.. cam kita kalo sakit gigi pon meraung jugak kan.. heheh.. =P

So.. solutionnye mak suggest kan Gripe Water jenama Woodward's.  Aku pon pi la cari kat farmasi..rupanya kat 99 Speedmart depan umah aku tu pon  ade..haha..penat je cari jauh-jauh nooo.. kita zoom sikit gambaq gripe water ni yer..

Ni la rupanya Gripe Water ~ bagi sape2 yang tak penah tengok la..

Syukur.. lepas bagi Isaac minum ni..dia tak merengek lagi.. boleh man bebas macam biasa.. tidoq pon lena.. senang hati mama & papa. tak la susah hati lagi.. Gripe water ni guna nye untuk melegakan kembung perut & bagi baby senang hadam terutama sekali semasa pertumbuhan gigi.. Untuk ibu-ibu yang anak ade masalah ni.. boleh la cuba.. =)

Wassalam..



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...