CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, 20 January 2012

My New Home Sweet Home

Alhamdulillah.. akhirnya penantian dah berakhir.. siap jugak rumah yang kami beli tahun lepas.. actually, aku ngan husband cari rumah teres area Shah Alam.. tapi susah betul nak dapat yang berkenan di hati dengan harga yang berpatutan.. kalo ada rumah dua tingkat, besar dan murah, kat Puncak Alam sana nuunnn.. jauh la plak.. so, kami pon tukar plan, cari apartment.. Cari punya cari.. teringat la kat Suri Puteri ni..sebab masa kami kerja kat Digi HQ dulu selalu lalu kat Suri Puteri ni.. masa tu dalam pembinaan lagi.. baru naik tiang je.. huhu..

Memang kami nak cari 'service apartment' yang macam Suri Puteri ni.. nak cari yang ade kemudahan cam swimming pool, gimnasium, guard, dan yang paling best kat suri puteri ada sauna uoll.. wow!! tak sabaq nya rasa nak pindah cepat-cepat..

So..skang ni tengah nak pasang grill skit untuk keselamatan.. nak survey design kitchen cabinet yang sesuai untuk rumah tu.. beli sofa ngan kabinet TV sebab kami cuma ada dining table & set katil je skang ni.. Dah tak mau cakap banyak2 lagi.. jom la tengok pic2 yang aku baru ambil.. rumah baru aku ni..

 Pandangan dari pagar depan..

 Pondok guard yang cantik gak laa.. hehe..


Yeayy.. ni la umah aku.. umah aku tingkat 8 yer.. no. ong tuu.. =P

 Ni pandangan dari luar terus ke bilik tengah dan bilik ke-3.. yard pon nampak sikit tu haaa..

 Dapur.. kecik je.. tapi planning nak pecah pintu & window tu, nak wat kitchen cabinet smp ujung..

 Balcony..

 Pandangan dari balkoni.. supposed leh nampak masjid shah alam tau.. tp dun know y dlm ni tak nampak plak..

 Master bedroom..

Bilik air master bedroom..


 Gimnasium

 Playground si kecik tu nanti..
`

Swimming Pool..

InsyaAllah.. kalo takde apa2 problem, pertengahan bulan depan kami pindah la ke rumah baru ni.. skang ni masih menyewa kat rumah orang.. pasni dah ada rumah sendiri.. Alhamdulillah.. nanti bila dah pindah , aku akan update lagi kat sini yek.. =)

Wassalam..



2 comments:

zana syazana

seronoknye nk pindah umh sdri :)
jgn lupe wt pulut kuning & rendang daging tau ;)
bole mkn2 nt hehe

EvaNatasha

owh.. tu nak kene tgk resipi dulu.. huhu..
ila tak penah dtg lg kan umah ni..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...